Gehoorbescherming

Gehoorbescherming

Het menselijk oor is bedoeld om natuurlijke geluiden op te kunnen vangen. Doordat de mens apparatuur ontwikkelde en uitvindingen deed, is het geluidenspectrum uitgebreid met een heel scala onnatuurlijke geluiden die het oor niet goed kan verwerken. Vaak is het aantal decibel van de apparatuur te hoog of is de blootstelling aan een dergelijk geluid te lang. Daarmee is een permanente gehoorbeschadiging een feit. In de volksmond wordt dit lawaaidoofheid genoemd.
Goede gehoorbescherming is daarom essentieel. Goed betekent hier: niet te weinig, maar ook niet te veel demping. De gehoorbeschermer moet daarnaast op de juiste wijze worden gedragen en onderhouden.

Van Maanen bedrijfskleding kan u daarbij helpen. In het assortiment zitten alle varianten van gehoorbescherming in vele verschillende merken. Wegwerp oorpluggen, oorkappen en op locatie aangemeten otoplastieken, wij bieden u en uw medewerkers altijd de beste keus.

Ademhalingsbescherming

Ademhalingsbescherming

Ademhalingsbescherming maakt het mogelijk lucht in te ademen die vrij is van gevaarlijke stoffen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruik van filters of het beschikbaar maken van onafhankelijke lucht. Deze bescherming kan als aanvullende bescherming op de werkvloer nodig zijn, als collectieve maatregelen aan de bron onvoldoende blijken.

Laat u door ons informeren wat wij u kunnen bieden op het gebied ademhalingsbescherming. Door onze kennis en merken in ons assortiment  kunnen wij samen met u de veiligheid voor uw bedrijf vergroten. 

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming

 
Een veiligheidshelm beschermt tegen blessures aan het hoofd die kunnen ontstaan door stoten of vallende voorwerpen. In de bouw, op werkplekken waar met hijskranen wordt gewerkt en in productiebedrijven is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Er bestaat een grote diversiteit aan helmen, waaronder helmen voor situaties waarin werknemers veel naar boven of beneden moeten kijken.
 
Aan de helm zijn meestal oorkappen of een gelaatsscherm te bevestigen. Deze beschermen tegen geluidsoverlast of rondspattende vloeistoffen, stof, slijpsel en houtsnippers. Voor koud weer zijn in veel gevallen helmmutsen beschikbaar. Een kinband om de helm aan te gespen is handig bij wind. Een nekflap kan verbranding door zonlicht voorkomen.

Wij leveren verschillende vormen van helmen en stootpetten met alle mogelijke accessoires. Dit kunnen wij ook met uw eigen logo zodat de helm ook nog de uitstraling heeft die bij uw bedrijf past. 
Safety Glasses

Oog en gelaatsbescherming

Een miniem, onzichtbaar metaalsplintertje of een spat van een chemische stof kan pijnlijke en soms onherstelbare oogschade tot gevolg hebben. Ook straling, zoals ultraviolet- en infraroodstraling vormen een niet te onderschatten risico.

In eerste instantie moet gekeken worden naar maatregelen die het dragen van een beschermingsbril overbodig maken. Als dit niet mogelijk is, moet de blootstellingstijd worden verkort. In andere gevallen moet de werkgever veiligheidsbrillen beschikbaar stellen.

Daarbij heeft van Maanen bedrijfskleding de keuze uit verschillende soorten en modellen. Veiligheidsbrillen, overzetbrillen en ruimzichtbrillen beschermen alleen de ogen en zijn alleen geschikt tegen gevaren als (grof) stof, slijpspatten (spaanders) en vloeistofspatten die niet gevaarlijk zijn voor de huid.

Een gelaatsscherm daar in tegen bied bescherming voor het gehele gezicht, inclusief de ogen, zonder dat dit ten kosten gaat van het zicht op het werk en de omgeving. Een goede veiligheidsbril en gelaatsscherm beschikt over een CE-markering en een gebruiksaanwijzing waarin het doel en de bescherming beschreven staan.
Informeer naar onze merken en oplossingen die wij u kunnen bieden op onderschatte vorm van bescherming.

Safety Gloves

Handbescherming

Hoeveel keren per dag gebruikt u uw handen? Dat beseft u pas als u een wondje aan hand of vingers heeft. U heeft uw handen de hele dag nodig. De kosten van arbeidsverzuim door letsel - waaronder aan de handen - zijn hoog. 

Er gebeuren niet alleen mechanische ongelukken, maar de chemische risico's verdienen ook de nodige aandacht. Het kiezen van de juiste handschoen voor de verschillende werkzaamheden is belangrijk. 
Soms biedt de goedkoopste handschoen de juiste handbescherming, maar zeker bij grotere risico's is een kwalitatief betere handschoen aan te bevelen. Daarnaast is handhygiëne zeer belangrijk. Regelmatig de handschoenen wisselen is zeker geen luxe.

Een functioneel en kwalitatief goed handbeschermingsprogramma is een noodzaak en bespaart u tijd, moeite en geld. 

Bent u opzoek naar (speciale) kleding of advies... en u vindt deze niet?

Neem vrijblijvend contact op